Dårlig batteritid på din telefon?

Du går måske og bander lidt over, at din helt nye smarte smartphone måske ER smart, men ikke helt så smart, at den kan holde en anstændig batteritid?

Man behøver ikke altid at affinde sig med, at batteritiden er dårlig. Måske er løsningen nem, og oven i købet gratis…

Du lader og lader, og alligevel mister den pusten alt for hurtigt… men hvorfor bruger min mobil så meget strøm, og hvad skal jeg gøre?

Tag det smarte ud af smartphone

Efter en søgning på nettet, så finder du frem til, hvad du skal gøre for at undgå at din telefon taber strøm. Du bliver ofte henvist til et hav af funktioner og indstillinger, som du skal slå fra. Rationalet lader til at være, at hvis telefonen ikke laver noget, så bruger den ikke strøm (!).

Jow-jow og bevares, men hvor smart er så lige den smartphone, der ligger i din lomme?

Det er altid en god idé at gennemgå indstillingerne for alle de lækre features som telefonen tilbyder. Det kan give rigtig god mening at deaktivere nogle af dem. Men når det kommer til, f.eks. at deaktivere synkronosering af mail eller konstant toggle bluetooth til og fra, så synes jeg personligt, at det smarte forsvinder.

Det skjulte problem.

Men den gode nyhed er, at det ofte slet ikke er nødvendigt. Den største strømsluger ligger ofte skjult og uopdaget hen, et sted dybt inde i din telefons styresystem.

Telefonerne er jo heldigvis bygget til at servicere dig med kerneopgaven: telefoni. Derfor forsøger telefonen konstant, at få den bedst mulige telefonforbindelse til masterne, hvilket jo er godt!

Du bor det “forkerte sted”…

Problemet opstår, når du bor eller opholder dig ‘det forkerte sted’. Jeg opdagede det ved et tilfælde, da jeg på et tidspunkt købte den samme telefon som min kammerat. Når jeg var hjemme forsvandt strømmen fra telefonen som dug for solen – men min kammerat var meget tilfreds med sin telefon, der holdt strøm meget længere end min.

Det viste sig, at på trods af, at vi alle sammen går og tror, at Danmark er godt dækket ind med master – så er der meget stor forskel på hvor kraftig signalerne på masterne er. Mange undervurderer, hvad det gør ved vores batteritid på telefonerne.

Den nemme løsning!

Efter div. tests endte det med, at jeg skiftede telefonselskab til Telmore, og vupti – med ét var problemerne med dårlig batteritid forsvundet. Der var som sådan ikke noget galt med det selskab jeg havde brugt, men det viste sig, at at der var et hul hvor jeg boede – selv om jeg bor i byen.

Jeg kan selvfølgelig ikke sige, om Telmore er den rette leverandør for dig, men det kunne da være en overvejelse værd, hvis du går og døjer med at holde strøm på batteriet :o)

Der er sjældent noget tabt ved at prøve, da mange selskaber i dag skifter gratis og uden binding.

Vidste du i øvrigt, at der er kæmpe forskel i kvaliteten af de ledninger du bruger til at lade din mobiltelefon med? Det samme gælder i høj grad din lader. Den kan være direkte farlig og en brandfælde, hvis ikke den er lavet ansvarligt og af gode materialer. Du får hvad du betale for. Tør du lægge dig til at sove mens din mobil oplader på en 29 kr. oplader?

Jeg tester i øjeblikket forskellige kabler og en lækker RAVPower strømforsyning – som du snart kan læse mere om her på Gear-Heaven.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *